06 - 1520 4687
Menu

Bootcamp stemacteren in Utrecht

 

Een feestje in een studio!

3 dagen lang de fijne kneepjes van het stemacteervak leren. Want dat het een vak is, daar ben ik nu wel achter. Een goede voice-over ben je niet zomaar. Alleen een goede stem hebben is niet genoeg. En (samen) werken in een studio moet je leren. 

Onder leiding van Barnier Geerling, een man met een stem die je al duizend keer hebt gehoord zonder dat je weet wie hij is, heb ik veel geleerd over voice-over inspreken. Samen met 9 andere toffe cursisten, hebben we talloze commercialteksten en narratieve teksten geoefend. Daarnaast kregen we expressie-oefeningen. Want je verwacht het niet, maar houding en mimiek zijn van groot belang bij het overbrengen van een boodschap als voice-over. Geloof je de reclameboodschap of het tekenfilmkarakter wel of niet?!

Een jaar geleden heb een twee-daagse workshop 'animatie & nasynchronisatie' gedaan in Leiden, ook bij Stemacteren.nl. Ook dat was een feestje. Reden genoeg om er meer mee te willen doen. Ook nu kwam dat, als onderdeel van de bootcamp, aan bod. Wat is dat toch superleuk om bijvoorbeeld in de rol van een uit de kluiten gewassen hagedisachtig monster te mogen kruipen en dat het dan ook nog lukt! 

De komende tien weken ga ik aan de slag met oefenopdrachten. Opdrachten waarmee ik mezelf verder kan ontwikkelen als stemacteur. Voor commercials, bedrijfsfilms, animatie-stem-werk en wat al niet meer. Eerst nog door met oefenen dus, en wie weet kan ik in de toekomst dan van me laten horen!

Barnier, Léon, Thyrza en Lune van Stemacteren.nl: bedankt! Het was een feestje!

www.stemacteren.nl